Izrael a Palestina - Poznávací zájezd, Novinka 2018

Číslo pobytu: 502760
8 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: letecky Strava: polopenze
Ubytování: hotel +
Cena od
Tel Aviv a Jaffa - Caesarea primorska - Haifa - Akko - Galilejské jezero - Capernaum - Hora Blahoslavení - Nazaret - Safed - Jericho - Judská poušť - Olivetská hora - Getsemanská zahrada - Betlém - Jeruzalém - Masada + koupání v Mrtvém moři.

Velký okruh s kvalitním českým průvodcem a ubytování v hotelích**-*** s polopenzí a všemi vstupy v ceně! Pořadatelem zájezdu je CK BonTon.

Dějiny Svaté země jsou zapsány v troskách dávno zničených měst, v dunách pouště, na dně hlubokých jeskyň a na stránkách Bible. Nabatejská opevnění, izraelská města, byzantské kostely, římské amfiteátry, křižácké hrady a muslimské mešity představují dějiny země zasvěcené židům, křesťanům, stejně jako muslimům - představují svatyni tří světových náboženství. Během týdenního putování poznejte současný Izrael jako mladý národ nacházející se na křižovatce mezi kontinenty a národy, uprostřed nádherných přírodních útvarů. Přesvědčte se, že není pouze cílem poutních cest a "živým muzeem", ale také zemí plnou extrémů - bez ohledu na to, zda se to týká přírody, politiky, společnosti, náboženství....Zveme na cestu plnou objevů: cestu podél údolí řeky Jordán a mezi Galilejské hory, od pobřeží Středozemního moře až k pískům Negevské pouště.

Čekají vás úžasné výhledy ze skalní pevnosti Masada na okraji Judské poušti, kam se dostanete lanovkou během několika minut, velkolepé Baháistické zahrady na úbočí hory Karmel nad Haifou, nadnášející koupel v nejnižším místě naší planety v Mrtvém moři, staré město Akko, kde budete kráčet po stopách křižáků a arabských dobyvatelů.

Nezapomenutelné bude cestovní "krajinou zázraků" - oblastí Galilejského (Genezaretského nebo také s názvem Kineretského) jezera. Navštívíte místa, kde prožil Ježíš většinu doby, po kterou šířil své učení mezi lid. Místa jako Capernaum (Kafarnaum) s pověstnou synagogou, kde Ježíš působil a kde uvidíte základy jednoho z domů, který je připisován rybáři Šimonovi, který vstoupil do dějin církve jako apoštol Petr. Závěrem váš čeká romantická plavba lodí po jezeře, na kterou určitě nezapomenete.

Žádný milovník antiky nemůže v Izraeli vynechat návštěvu národního parku Caesarea primorska, který chrání nejvýznamnější památky v zemi - zrekonstruovaný římský amfiteátr na pobřeží, hipodrom a pozůstatky královského paláce, jež Herodes nechal postavit na jednom z pískovcových mysů.

L´Chaim - na zdraví, určitě popřejete během krátkého pobytu ve vinařství s ochutnávkou vynikajících a ve světe proslulých izraelských vín.

Rodiště Ježíše a Davida, Betlém, leží nedaleko Jeruzaléma (cca 15 minut jízdy), na území dnešní Palestiny - chrám Narození Páně a přilehlý kostel sv.Kateřiny.

Projížďka centrem Tel Avivu, tzv."Bílého města" s několika tisíci domy ve stylu Bauhausu - největšího celku funkcionalistické architektury ve světě, kterou sebou přinesli uprchlí Židé z Německa. Od roku 2003 je na seznamu Světového dědictví UNESCO. Projdete se starou Jaffou, která patří již k Tel Avivu (od r.1950).

Návštěvu fascinujícího Jeruzaléma začnete na nejznámější panoramatické vyhlídce, která se otevře při pohledu z Olivové hory (hlavní foto na webu). Vpředu Chrámová hora s mešitou Al-Aksá a skalním domem, završeným nepřehlédnutelnou zlatou, vzadu mezi nimi se světle šedými kopulemi chrám Božího hrobu. Poté bude následovat procházka po Olivové hoře a Getsemanskými zahradami s bazilikou Všech národů a nedalekého kostela Hrobu Panny Marie. Přes údolí Kidron, jednou ze sedmi bran vstoupíte do Starého města. To zabírá plochu cca 1 km2 a představuje čtyři čtvrti - křesťanskou, muslimskou, arménskou a židovskou. A pak procházka po nejznámějších místech Svatého města, která utíká tak rychle...
Kžížová cesta Via Dolorosa se 14 zastaveními, vedoucí muslimskou čtvrtí až k chrámu Božího hrobu. V židovské čtvrti se zastavíte u Zdi nářků (necelých 50 m dlouhá a 18 m vysoká) a budete mít možnost během krátkého pobytu u ní strčit do škvíry mezi kameny lísteček s přáním či děkovnou modlitbou. Namátkou jmenujeme další místa: hora Sion s hrobkou krále Davida, kostelem Dormition a Večeřadlem (poslední večeře Páně), muzeum holokaustu Yad Vašem západně od Herzlovy hory.

Ubytování: hotel **+

ubytování ve dvoulůžkových pokojích kvalitních hotelů kat. 2-3* vždy s kompletním příslušenstvím

Stravování: polopenze

Snídaně i večeře formou bufetového stolu, nápoje se platí extra na místě

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy nebo Vídně do TEL AVIVU, kde nás bude čekat naše akreditovaná česká průvodkyně. Přivítání se Svatou zemí transfer do hotelu, ubytování, večeře a první nocleh v Izraeli.
2. den: Po dobré snídani započne naše dnešní putování na pobřeží Středozemního moře prohlídkou starověkého přístavu CAESAREA PRIMORSKA, kde uvidíme divadlo, hipodrom a akvadukt. Další cesta nás zavede do přístavního města HAIFA s vyhlídkou na Bahaiské zahrady (UNESCO). Odpoledne navštívíme historické město AKKA (UNESCO), kde přivoníme k historii v křižácké pevnosti, Templářském tunelu a starobylém přístavu a navštívíme shuku (tradiční tržiště). Návrat do hotelu a večeře.
3. den: Posilněni snídaní se vydáme na odpočinkovou, romantickou plavbu po Galilejském jezeře, poté nás cesta zavede do CAPERNAUMU se synagogou a domem Sv. Petra. Cestou do Nazaretu si budeme povídat o Izraelské přítomnosti, způsobu denního života i o historii této fantastické země. Odpoledne procházka po NAZARETU s možností prohlídky Baziliky Zvěstování a kostela Sv. Josefa. V podvečer navštívíme židovské město SAFED, kde se projdeme malebnými uličkami plnými galerií místních umělců a navštívíme místní synagogu, kde si povíme o židovských zvycích a tradicích a učení Kabala. Večer se přesuneme do hotelu, kde povečeříme.
4. den: Po snídani se přesuneme do oblasti Golanských výšin. Údolí řeky Jordán nás dovede až do JERICHA - nejníže položeného města na světě s pohledem na Horu Pokušení. Cestou zastávka ve vinařství s ochutnávkou výborných Izraelských vín. Odpoledne se Judskou pouští přesuneme až do JERUZALÉMA. Ubytujeme se v nedalekém Betlémě, kde také povečeříme.
5. den: Po vydatném odpočinku a snídani budeme dnes objevovat ta nejkrásnější místa Svaté Země - JERUZALÉM a BETLÉM. Nejprve navštívíme vyhlídku na Olivetské hoře a poté se přesuneme do biblických Getsemanských zahrad s bazilikou Všech Národů a ortodoxním kostelem Hrobu Panny Marie v údolí Kidron. Přes údolí vystoupáme do starého města po křížové cestě Via Dolorosa k Chrámu Božího Hrobu na Golgotě. Odpoledne budeme mít možnost prozkoumat Chrám Narození Páně a Baziliku Svaté Kateřiny… Vrátíme se do hotelu v Betlémě na večeři a nocleh.
6. den: Po snídani budeme pokračovat v prohlídce JERUZALÉMA - hlavního města Izraele - budova parlamentu, museum holocaustu, hora Sion s hrobkou krále Davida, kostelem Dormition a Večeřadlem (poslední večeře Páně). Po čase na nákupy a oběd nás průvodkyně zavede do Židovské čtvrti s těmi nejžádanějšími památkami - Cardo, Menora a Zdí Nářků. Večer se vrátíme do našeho hotelu k večeři a noclehu.
7. den: Po snídani nás bude čekat cesta k pevnosti MASSADA (UNESCO), která nabízí krásné výhledy na bizardní útvary pouště v blízkosti Mrtvého moře. Cestou k Mrtvému moři navštívíme dle časových možností a aktuálním počasí buď QUMRAN (místo, kde byly nalezeny svitky od Mrtvého moře) nebo přírodní park EIN GEDI. Odpoledne budeme relaxovat a užívat sluníčka a neobvyklého koupání na plážích MRTVÉHO MOŘE. Večer se přesuneme zpět do hotelu k poslední večeři a noclehu tohoto nezapomenutelného zájezdu.
8. den: Po snídani projížďka centrem TEL AVIVU (UNESCO), procházka po malebné JAFFĚ (jedno z nejstarších přístavních měst na světě), transfer na letiště a odlet do Prahy nebo Vídně.
Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • letecká přeprava Praha/Vídeň - Tel Aviv - Praha/Vídeň, letištní taxy a palivové příplatky
  • přeprava klimatizovanými midibusy/autobusy, 7 x ubytování ve dvoulůžkových pokojích kvalitních hotelů kat. 2*-3* s polopenzí
  • vstupy do všech navštívených objektů (uvedených v programu)
  • veškeré místní taxy a poplatky
  • služby zkušeného licencovaného česky mluvícího průvodce po celý okruh v Izraeli
  • pojištění pořadatelské CK BonTon ve smyslu zákona č.159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • vstupné na pláž u Mrtvého moře - na dotaz
  • nápoje u večeří, spropitné

Příplatky

  • příplatek za jednolůžkový pokoj,osoba/pobyt (příplatek: 4990 Kč)
  • změna ubytování z Betléma na hotel v Jeruzalémě,osoba/pobyt (příplatek: 6000 Kč)
  • komplexní pojištění léčebných výloh v zahraničí,osoba/celý zájezd (příplatek: 880 Kč)