Kanárské ostrovy - Lanzarote, Fuerteventura (Graziosa)

Číslo pobytu: 456573
8 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: letecky Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Cena od
Zatímco Fuerteventura je vyhlášená svými bílými písčitými plážemi, charakter Lanzarote je určován především vulkanickou činností. Unikátním zážitkem je návštěva Národního parku TImafaya, o kterém se dočtete, že je encyklopedií vulkanické činnosti. Úchvatně též působí černá krajina osázená vinnou révou v údolí La Geria. Výlet na ostrůvek Graziosa je určen především těm, kdo milují klid a panenskou přírodu.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Přílet na Lanzarote , ubytování.
2. den: Výlet na sever ostrova. JAMEO DEL AGUA – jeskyně s jezírkem vzniklá díky sopečné erupci nápaditě dotvořená umělcem Cesare Manriquem. Nedaleká CUEVA DE LOS VERDES je opět součástí zdejšího podzemního systému, největší lávový tunel na světě. Výjezd do výšky na velmi atraktivní vyhlídku MIRADOR DEL RIO. Vyhlídka je zabudovaná do skalního útesu a je odtud nádherný výhled především na sever ostrova Lanzarote a sousední menší ostrov Graziosa. TEGUISE – historické městečko ve vnitrozemí s půvabným centrem a kostelem Panny Marie Guadelupské.
3. den: Výlet do centra ostrova Lanzarote . COSTA TEGUISE, unikátní kaktusová zahrada JARDIN DE CACTUS. Bělostný památník AL CAMPESINO vytvořený Manriquem a věnovaný místním farmářům. CESAR MANRIQUE FOUNDATION – pitoreskní dům, ve kterém umělec žil a který je dnes sídlem jeho nadace. Průjezd údolím LA GERIA – hlavní oblast pěstování vína, keříky vinné révy jsou chráněné speciálními zídkami.
4. den: Fakultativní výlet na ostrov FUERTEVENTURA . Trajekt do města CORRALEJO. Okruh větší částí ostrova. LA OLIVA a významná zdejší památka z 18. století – Dům kolonela. Vyhlídka na severní část Fuerteventury MIRADOR GUISE Y AYOSE se čtyřmetrovými sochami 2 místních králů, výjezd na vyhlídku MIRADOR MORRO VELUSA. Odkud je velká část ostrova jako na dlani. Historické městečko BETANCURIA – půvabný kostel Panny Marie, ruiny františkánského kláštera. Zastávka na písečných dunách přírodního parku Corralejo.
5. den: Fakultativní výlet na nevelký ostrov GRAZIOSA nacházející se několik km severně od pobřeží Lanzarote. Plavba lodí z přístavu ORSOLA kolem severního mysu PUNTA FARIONES do jediné osady na ostrově CALETA DE SEBO. Průzračné moře, nádherné pláže, možnost procházky po ostrově, výhledy.
6. den: Výlet do vulkanického srdce ostrova. Národní park TIMANFAYA – území připomínající měsíční krajinu s řadou sopečných kuželů a možností okružní cesty busem mezi vulkány. Divoké pobřeží LOS HERVIDEROS, což znamená „vířící vody“, je soustavou rozeklaných vulkanických skalisek a pobřežních jeskyní. Fotozastávka u zajímavě barevného saliniště SALINAS DE JANUBIO. Příjemná rybářská vesnice EL GOLFO a nedaleký bývalý zřícený kráter naplněný vodou, která vytváří jezírko LAGO DE LOS CLICOS s neobvyklou zelenou barvou.
7. den: Volný den u moře.
8. den: Návrat do ČR.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu z Prahy a zpět
  • dopravu dle výletů
  • průvodce
  • 7x ubytování (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 7x polopenzi

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 480 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 3500 Kč)