Paleta z Dolomit a jezero Lago di Garda

Číslo pobytu: 74331
5 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: autokarem Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Cena od
Žádná jiná oblast Alp nemá tak pestrou nabídku téměř nekonečného množství túr jako členité Dolomity. Tato horská oblast nebudí jen zájem turistů a horolezců, ale ve zdejší vzácně rozmanité přírodě najdou mnoho krás i všichni pozorní návštěvníci, milovníci přírody a fotografové. Vždyť právě zde lze spatřit šťavnaté zelené louky v blízkosti strmých skalních domů, malebné modřínové lesy v údolích a průzračná horská jezera s odrazem skalních štítů.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Večer odjezd z ČR.
2. den: Ráno nás přivítají jedinečné skalní útvary italských Alp - symbol Dolomit (UNESCO). Krátká procházka kolem jezera MISURINA . Příjezd do turistického centra, olympijské CORTINY D'AMPEZZO - zastávka. Poté panoramatická trasa průsmyky PASSO FALZAREGO (2 105 m n.m.) a PASSO PORDOI (2 242 m n.m.) s výhledy na rozeklané vrcholky dolomitských velikánů a na nejvyšší vrchol Dolomit MARMOLADU (3 342 m n.m.). V případě pěkného počasí možnost výjezdu lanovkou do výšky téměř 3 000 metrů ze sedla Pordoi. Ve večerních hodinách ubytování v oblasti Lago di Garda. Nocleh v hotelu.
3. den: Jezero LAGO DI GARDA. Po snídani výlet po trase: malebné SIRMIONE - pohádkový scaligerský hrad, který je téměř celý obklopený vodou. SALÓ -místo, odkud v letech 1943-45 řídil republiku B. Mus-solini. Cesta podél západního pobřeží - přístavní městečko RIVA DEL GARDA - procházka městečkem s pěknou promenádou. Návrat na nocleh do hotelu.
4. den: Ráno příjezd do BOLZANA , prohlídka historického centra a návštěva muzea s expozicí ledového muže Ötziho. V poledne výjezd lanovkou na náhorní plošinu Ritten. Dále přejezd horským vláčkem do COLLALBA. Zastávka u rychlobruslařského areálu, který je takřka domovským tréninkovým centrem Martiny Sáblíkové. Odpoledne pak nenáročná turistická vycházka (cca 4 km) k unikátním skalním útvarům Pyramidy di Terra. Večer odjezd zpět do ČR.
5. den: V ranních hodinách návrat do ČR.
Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • doprava autokarem
  • 2x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x polopenzi
  • průvodce

Výlety

  • pojištění léč. výloh a storna (příplatek: 180 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1200 Kč)