Přírodní krásy a kultura Mallorcy - letecky

Číslo pobytu: 455387
8 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 17.5.2024
Doprava: letecky Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Cena od 25 390 Kč Last Minute sleva - 4% 26 490 Kč
Mallorca je jako stvořená pro poznávání jak přírodních krás (divoké pohoří Serra de Tramutana dosahující výšky přes 1400m n.m., rozeklané pobřeží s útesy, úchvatné soutěsky, krasové jeskyně) tak i kulturních památek. Svou rozmanitostí zaujme a příjemně překvapí každého návštěvníka.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR na Mallorcu .
2. den: Volný den u moře.
3. den: Výlet do jihozápadní části ostrova. Přejezd přes jižní část pohoří SERRA DE TRAMUNTANA do městečka Valldemossa. Městečko VALLDEMOSSA – malebné městečko s kartuziánským klášterem, které se zalíbilo i F. Chopinovi a G. Sandové. ESTELLENCS – starobylá obec na strmých horských svazích s nádhernými výhledy. Přejezd přes vyhlídku MIRADOR DE RICARDO ROCA (výhledy na temně modré moře a příkrá skaliska) do původního rybářského přístavu PORT D’ANDRATX. Na závěr dne koupání na plážích jižní části ostrova.
4. den: Výlet do severní části Mallorcy k mysu CAP DE FORMENTOR – poloostrov s mohutnými skalnatými útesy. PORT DE POLLENCA – pěkný přístav, východisko výletních lodí. Kouzelné městečko ALCÚDIA připomínající ve svém středu barcelonskou gotickou čtvrť a s památkami na římskou část dějin. Koupání na některé ze zdejších pěkných pláží.
5. den: Dopoledne podrobná prohlídka města PALMA DE MALLORCA – hlavní město ostrova s významnými památkami připomínajícími jeho pohnutou minulost. Monumentální gotická katedrála La Seu postavená na zbytcích mešity, palác de l’Almudaina (původně arabský Alcazar), kostel sv. Eulanie, klášter sv. Františka, Arabské lázně aj. Odpoledne koupání a odpočinek na pláži.
6. den: Návštěva romantických městeček SOLLER a PORT DE SOLLER. Zájemci mohou mezi městečky projet historickou tramvají. V případě pěkného počasí možnost výletu lodí (platí se na místě) do romantické zátoky SA CALOBRA. Odtud procházka přes několik tunelů k ústí soutěsky TORRENT DE PAREIS a dále do nitra druhé největší evropské erozní soutěsky nebo koupání na romantické pláži. Cestou návštěva kláštera LLUC – hlavní poutní místo na ostrově proslulé již ve středověku díky tmavé sošce Panny Marie (La Moreneta).
7. den: Pobyt u moře.
8. den: Odlet do Prahy.

květen 2024

17.05. - 24.05.2024
pátek - pátek, cena za 8 dní (7 nocí)
Sleva 4%26 490 Kč 25 390 Kč

září 2024

27.09. - 04.10.2024
pátek - pátek, cena za 8 dní (7 nocí)
Sleva 4%27 490 Kč 26 390 Kč

Cena zahrnuje

  • letecká doprava na Mallorcu a zpět
  • doprava autobusem na výlety
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžk. pokoje s přísl.)
  • 6-7x polopenze (dle času letů)
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • Cena nezahrnuje pobytovou taxu - platí se na místě v Eurech.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 680 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3200 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.