Horské lázně Karlova Studánka - Lázeňské domy a vily, Relax v každém věku

Číslo pobytu: 616064
7 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 4.10.2021
Doprava: vlastní Strava: plná penze
Ubytování: hotel
Cena od 8 800 Kč
Nejčistší ovzduší ve střední Evropě.
Jedinečné místo pro léčbu dýchacích cest, vlastní minerální uhličitá voda, bazénové centrum. Nejvýše položené lázně v ČR. Dlouholetá lázeňská tradice. NEMO tour TIP.

Informace k pobytům - zveřejněná dne 31.5.2021: dovolujeme si Vás touto cestou informovat, že v návaznosti na nastalou situaci způsobenou šířením koronaviru SARS-CoV-2, k nástupu na rekreační nebo léčebný pobyt, vyžadujeme předložení negativního antigenního nebo PCR testu, ne staršího než 72 hodin. Negativní výsledek testu je nutno prokázat potvrzením anebo na místě podstoupit preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebe testování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem.
Antigenní test není potřeba v případě:
- pokud jste prodělali onemocnění Covid-19 a neuplynulo více než 180 dní od vzniku onemocnění – prokázání se zprávou SMS
- od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní
- od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní
Upozorňujeme, že v případě nepředložení příslušného dokumentu nebude klientovi umožněn nástup do lázní.
Důležitými důvody, pro zavedení tohoto opatření, jsou ochrana zdraví všech klientů lázní, ochrana zaměstnanců a zabezpečení provozu kvalifikovaným personálem. Děkujeme za pochopení - vedení lázní Karlova Studánka.

"Lázeňský pobyt pro zdraví" - léčebný pobyt 7 dní/6 nocí, libovolný nástup. Polopenze, 4 procedury a k tomu 2x vstup na 90 minut do bazénů lázní.

Ubytování je zajištěno v lázeňských domech (kategorie 3*) Libuše, Bezruč případně Slezský dům a nebo vila Vlasta. Většina pokojů je vybavena sprchou a WC, TV - tzv. pokoje COMFORT. Pokoje, které mají navíc lednicový set - pokoje SUPERIOR - pouze na dotaz.
Lázeňský dům Libuše***
Je hlavní lázeňskou budovou s centrální recepcí, výtahem, kavárnou, centrální jídelnou, knihovnou, balneo-provozem a stálou lékařskou službou.
Lázeňský dům Bezruč***
Je nově zrekonstruovaná budova, cca 150 m od LD Libuše.
Vila Vlasta***
Je rovněž po celkové rekonstrukci, bez výtahu (cca 50 m od Libuše).
Slezský dům***
Je nově zrekonstruovaná budova se společenskou místností. V budově není výtah.

K dispozici je krytý bazén v Letních lázních s řadou atrakcí – 3 chrliče k masážím, whirpool, perličková podvodní lehátka a lavice, dnová vřídla, dnové šampaňské perličky. Součástí komplexu je tepidarium, finská sauna, VacuWell a vibrosauna a zajímavé netradiční ochlazovací techniky.
Léčebné procedury - inhalatorium, tělocvičny, elektroléčba, vodoléčba, koupele, masáže, rehabilitační léčba, pitná kúra. V areálu lázní je také cukrárna, kavárna, bohaté kulturní programy. V centru lázní se nachází Pitný pavilon - dřevěný altánek skrývající největší zdejší bohatství, jeden z minerálních pramenů zvaný Petr. Minerální voda, která tryská ze země, je čirá a bezbarvá, slabě páchne sirovodíkem a chuť má příjemnou.
Koupání: bazénový komplex v Letních lázních.

Horské lázně Karlova studánka se nacházejí v CHKO Jeseníky, v malebném údolí říčky Bílá Opava. Asi 10 km od lázní se tyčí nejvyšší hora Moravy, Praděd (1 491 m. n. m.). Lázně jsou obklopeny lesy, proto také mají asi nejčistší vzduch ve střední Evropě.... Další informace v "Popisu destinace"

Ubytování: hotel ***

Ubytování je poskytováno v několika lázeňských budovách, které jsou od sebe vzdálené do přibližně 400 metrů. Ubytování se přiděluje dle požadavku a volné kapacity. Budova Libuše je vyhrazena pro klienty přes pojišťovny.
Lázeňský dům Libuše, Slezský dům nebo Bezruč, Vila Vlasta nebo Lázeňský penzion Šárka, v základní nabídce jsou pokoje COMFORT.
2– lůžkový pokoj COMFORT (3*pokoj), se sprchou a WC, TV. K dispozici jsou také 1- lůžkové pokoje. Lázeňské domy, vily a penziony rozmístěny v areálu lázní - ubytování je plně v kompetenci přijímací kanceláře.
2– lůžkový pokoj SUPERIOR, se sprchou a WC, TV, navíc lednicový set - ceny na dotaz.

Stravování: plná penze

Plná penze formou bufetu. Strava je podávána v centrální jídelně LD Libuše (1.patro).
Při obsazenosti do 25 osob je poskytována místo bufetového stravování servírovaná večeře (v rámci polopenze, o 3 chodech) příp. oběd.

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování v 2-lůžkovém pokoji Comfort (3* pokoj s vlastním příslušenstvím a TV)
  • 6x plná penze
  • 2x bazénový komplex (vstup na 90 minut)
  • 1x solná jeskyně
  • 1x uhličitá koupel
  • 1x zábal z minerálního bahna Saki – páteř + bedra
  • 1x masáž s bylinným termoforem
  • 5x inhalace
  • volný neomezený vstup do hotelového fitness.

Cena nezahrnuje

  • za 1/1 pokoj příplatek/noc dle typu pobytu na dotaz
  • přistýlka, na dotaz

Příplatky

  • povinný místní lázeňský poplatek osoba/den (příplatek: 21 Kč)
  • pes, noc (příplatek: 150 Kč)
  • parkování na vyhrazených místech za poplatek, cca cena/noc (příplatek: 50 Kč)
  • postýlka, dítě/noc (příplatek: 200 Kč)

Karlova Studánka

Horské lázně Karlova Studánka se nacházejí v CHKO Jeseníky, v průměrné nadmořské výšce 800 m.n.m., na východní straně Pradědu, nejvyšší hory Moravy (1492 m.n.m.), v údolí Bílé Opavy. V dnešní době patří klimatické lázně v Karlově Studánce jednoznačně k místům s nejvyšší čistotou ovzduší nejen v ČR ale i v celé střední Evropě. Čistota atmosféry dává možnost intenzivnímu slunečnímu záření, při kterém měření dosahuje hodnot srovnatelných s vysokohorskými oblastmi, např. Švýcarska.