Horské lázně Karlova Studánka - Lázeňské domy a vily, Druhý dech v horských lázních

Číslo pobytu: 627144
7 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 31.1.2022
Doprava: vlastní Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Cena od 6 450 Kč
Nejčistší ovzduší ve střední Evropě.
Jedinečné místo pro léčbu dýchacích cest, vlastní minerální uhličitá voda, bazénové centrum. Nejvýše položené lázně v ČR. Dlouholetá lázeňská tradice. NEMO tour TIP.

Informace k pobytům - aktuálně poslední informace zveřejněná dne 22.11.2021: dovolujeme si Vás touto cestou informovat, že v návaznosti na nastalou situaci způsobenou šířením koronaviru SARS-CoV-2, k nástupu na rekreační nebo léčebný pobyt, vyžadujeme předložení: PLATNÉHO CERTIFIKÁTU O DOKONČENÉM OČKOVÁNÍ, POTVRZENÍ O LABORATORNĚ PROKÁZANÉM PRODĚLÁNÍ COVID-19 (ochranná lhůta 180 dní),
NEGATIVNÍHO PCR TESTU NE STARŠÍ NEŽ 72 HODIN - POUZE U VYBRANÝCH OSOB!
1) osoby od 12 do 18 let
2) osoby, které nemohou být očkovány pro kontraindikaci (musí být zaznamenáno v systému (ISIN)
3) rozočkovaná osoba nebo osoba, u které od ukončení očkování neuplynulo 14 dní
4) osoby na léčebné pobyty pro samoplátce
DĚTI DO 12 LET SE NEMUSÍ PŘI NÁSTUPU PROKAZOVAT BEZINFEKČNOSTÍ.

Upozorňujeme, že v případě nepředložení příslušného dokumentu nebude klientovi umožněn nástup do lázní.
Důležitými důvody, pro zavedení tohoto opatření, jsou ochrana zdraví všech klientů lázní, ochrana zaměstnanců a zabezpečení provozu kvalifikovaným personálem.
Děkujeme za pochopení - vedení lázní Karlova Studánka.

"Druhý dech v horských lázních" - rekreační pobyt 7 dní/6 nocí, libovolný nástup. Polopenze, 4x inhalace vincentkou a oleobalzámem a 1x solná jeskyně.

Ubytování je zajištěno v lázeňských domech (kategorie 3*) Libuše (pouze pro klienty pojišťovny), Bezruč případně Slezský dům a nebo vila Vlasta. Většina pokojů je vybavena sprchou a WC, TV - tzv. pokoje COMFORT. Pokoje, které mají navíc lednicový set - pokoje SUPERIOR - pouze na dotaz.
Lázeňský dům Libuše***
Je hlavní lázeňskou budovou s centrální recepcí, výtahem, kavárnou, centrální jídelnou, prodejem procedur, dětským koutkem, společenskou místností s knihovnou a stálou lékařskou službou - ordinace lékařů.
Lázeňský dům Bezruč***
Je nově zrekonstruovaná budova, cca 150 m od LD Libuše.
Vila Vlasta***
Je rovněž po celkové rekonstrukci, bez výtahu (cca 50 m od Libuše).
Slezský dům***
Je nově zrekonstruovaná budova se společenskou místností. V budově není výtah.

Restaurace Letní lázně
V krásném prostředí Karlovy Studánky se nachází restaurace Letní lázně, která je celoročně otevřena všem návštěvníkům. Každý, kdo se rozhodne zavítat do Karlovy Studánky, může strávit příjemné chvíle v restauraci, v jejíž budově se nachází i bazénový komplex, sauna, vířivka nebo solná jeskyně. Po jejich návštěvě je ideálním řešením odpočinout si v kavárenské části u příjemného občerstvení nebo si vybrat z našeho stálého menu či denní nabídky. Jedná se o nekuřácký prostor.
Krytý bazén v Letních lázních s řadou atrakcí
3 chrliče k masážím, whirpool, perličková podvodní lehátka a lavice, dnová vřídla, dnové šampaňské perličky. Součástí komplexu je tepidarium, finská sauna, VacuWell a vibrosauna a zajímavé netradiční ochlazovací techniky.
Léčebné procedury - inhalatorium, tělocvičny, elektroléčba, vodoléčba, koupele, masáže, rehabilitační léčba, pitná kúra. V areálu lázní je také cukrárna, kavárna, bohaté kulturní programy. V centru lázní se nachází Pitný pavilon - dřevěný altánek skrývající největší zdejší bohatství, jeden z minerálních pramenů zvaný Petr. Minerální voda, která tryská ze země, je čirá a bezbarvá, slabě páchne sirovodíkem a chuť má příjemnou.
Lázeňský obchůdek
Při návštěvě lázní doporučujeme zavítat do speciálního lázeňského obchůdku, který se nachází na rohu lázeňského domu Odra. Odvezte si s sebou kus Karlovy Studánky :)
Nabízí se Vám zde široký sortiment výrobků s motivem lázní a logem: hrníčky, pítka, svíčky, trička, polštářky, batohy, kšiltovky nebo hole nordic walking, originální lázeňské oplatky a trojhránky s různými příchutěmi (sladké i slané), výrobky značky Originální produkt Jeseníky - bylinné sirupy, bylinné likéry a marmelády.
porcované čaje, sypané čaje, pečené čaje, medovina. Dále také přírodní kosmetiku značky Kneipp, magneziové soli značky Kneipp.
Koupání: bazénový komplex v Letních lázních.
Lyžování: přímo v obci ski areál "Pradědova aréna" - lyžařský vlek pro nenáročné (délka 540 m s převýšením 110 m, s večerním lyžováním a technickým zasněžováním). Dále k dispozici ski areál Praděd - Ovčárna (v dosahu, cca 1 km na parkoviště Karlova Studánka - Hvězda, odtud pak 6 km na Ovčárnu autobusovou kyvadlovou dopravou, jezdí každou hodinu) - 6 sjezdovek a 6 vleků, až 1440 m n. m., celková délka tratí je cca 4 km, upravované běžkařské trasy.

Horské lázně Karlova studánka se nacházejí v CHKO Jeseníky, v malebném údolí říčky Bílá Opava. Asi 10 km od lázní se tyčí nejvyšší hora Moravy, Praděd (1 491 m. n. m.). Lázně jsou obklopeny lesy, proto také mají asi nejčistší vzduch ve střední Evropě.... Další informace v "Popisu destinace"

Ubytování: hotel ***

Ubytování je poskytováno v několika lázeňských budovách, které jsou od sebe vzdálené do přibližně 400 metrů. Ubytování se přiděluje dle požadavku a volné kapacity a je plně kompetenci lázní. Budova Libuše je vyhrazena pro klienty přes pojišťovny.
Lázeňský dům Libuše, Slezský dům nebo Bezruč, Vila Vlasta nebo Lázeňský penzion Šárka, v základní nabídce jsou pokoje COMFORT.
2– lůžkový pokoj COMFORT (3*pokoj), se sprchou a WC, TV. K dispozici jsou také 1- lůžkové pokoje. Lázeňské domy, vily a penziony rozmístěny v areálu lázní - ubytování je plně v kompetenci přijímací kanceláře.
2– lůžkový pokoj SUPERIOR, se sprchou a WC, TV, navíc lednicový set - ceny na dotaz.

Stravování: polopenze

Polopenze. Snídaně i večeře formou bufetu. Strava je podávána v centrální jídelně lázeňského domu Libuše (1.patro).
Při obsazenosti do 25 osob je poskytována místo bufetového stravování servírovaná večeře (v rámci polopenze, o 3 chodech) příp. oběd.
Časový rozpis vydávání jídel:
*snídaně 7:30 - 9:30 hod.
*oběd 12:00 - 13:30 hod.
*večeře 17:00 - 18:00 hod.

Doprava: vlastní

pobyt s polopenzí - příjezd (check-in) od 14:00, strava se podává v lázeňské budově Libuše 1.poschodí - pobyt začíná večeří.
Odjezd (check-out) do 10:00, ukončení pobytu poslední den snídaní.

Příjezd autem - vyhrazená parkoviště lázní (orientační ukazatele), parkovací místo je přiděleno u příjmu (check-inu), poplatek 60 Kč/auto/noc.
K dispozici je také obecní parkoviště v obci Karlova Studánka.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování v 2-lůžkovém pokoji Comfort (3* pokoj s vlastním příslušenstvím a TV)
  • 6x polopenze
  • 1x solná jeskyně
  • 4x inhalace vincentkou a oleobalzámem
  • volný neomezený vstup do hotelového fitness.

Příplatky

  • povinný místní lázeňský poplatek osoba starší 18 let/den (příplatek: 21 Kč)
  • 1/1 pokoj, příplatek, dospělý/noc (příplatek: 150 Kč)
  • pes, noc (příplatek: 150 Kč)
  • parkování na vyhrazených místech za poplatek, cca cena/noc (příplatek: 60 Kč)
  • postýlka, dítě/noc (příplatek: 200 Kč)

Slevy

  • dítě do 3 let bez nároku na ubytování a stravu zdarma

Karlova Studánka

Horské lázně Karlova Studánka se nacházejí v CHKO Jeseníky, v průměrné nadmořské výšce 800 m.n.m., na východní straně Pradědu, nejvyšší hory Moravy (1492 m.n.m.), v údolí Bílé Opavy. V dnešní době patří klimatické lázně v Karlově Studánce jednoznačně k místům s nejvyšší čistotou ovzduší nejen v ČR ale i v celé střední Evropě. Čistota atmosféry dává možnost intenzivnímu slunečnímu záření, při kterém měření dosahuje hodnot srovnatelných s vysokohorskými oblastmi, např. Švýcarska.