Národní parky Peru, Bolívie a Chile s lehkou turistikou

Číslo pobytu: 302909
20 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 20.4.2024
Doprava: letecky Strava: snídaně
Ubytování: hotel
Cena od 96 790 Kč
Putování po nejznámějších i méně navštěvovaných místech Latinské Ameriky, tajemným světem předkolumbovských civilizací i fascinujícím světem velehor, začíná přímo v srdci říše Inků v Cuzcu a pokračuje přes Altiplano k bájnému jezeru Titicaca s rákosovými ostrovy a do Bolívie - „jihoamerického Tibetu“. Naším nejvyšším dosaženým vrcholem může být „pětitisícovka“ Chacaltaya v Královské Kordilleře, náš úžas vzbudí bolívijský klenot - solná pláň Uyuni (v zářijovém termínu), oko potěší fotogenické vulkány Sajama i chilská Parinacota, zářící město Arequipa a na závěr Huascarán se stejnojmenným národním parkem v Bílé Kordilleře nebo pohled z ptačí perspektivy na záhadné obrazce Nazky (v zářijovém termínu). Během zájezdu poznáte i několik památek zařazených na seznamu UNESCO.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR do Limy.
2. den: Přelet do CUZCA - aklimatizace, prohlídka města s křivolakými uličkami, koloniálními paláci a chrámy na inckých základech, Pza de Armas, katedrála, konvent Sto Domingo, Zlatá zahrada Coricancha.
3. den: Incké památky v okolí CUZCA : pevnost - svatyně SACSAYHUAMAN, incké lázně TAMBO MACHAY a údolí Vilcanoty neboli POSVÁTNÉ ÚDOLÍ INKŮ, terasy a chrámy v PISACU a přejezd na ubytování do OLLANTAYTAMBA .
4. den: Časně ráno přejezd přes průsmyk Malaga (4330 m) do nižších poloh s tropickou vegetací (banánovníky, kávovníky, koka), pěšky cca 10 km "botanickou stezkou" do Aguas Calientes a podvečerní koupání v přírodních termálních bazénech.
5. den: Návštěva legendárních ruin paláců a chrámů MACHU PICCHU a návrat turistickým vlakem zpět do Ollantaytamba (1 noc)
6. den: Po snídani si prohlédneme poslední útočiště Inků OLLANTAYTAMBO s tajemnými obřími kvádry, poté přejezd pronajatým minibusem do CUZCA a dokončení prohlídky města.
7. den: Přejezd pohodlným busem přes náhorní planinu ALTIPLANO a průsmyk ABRA LA RAYA (4318 m) do města PUNO na březích jezera TITICACA , plavba po jezeře TITICACA na plovoucí rákosové ostrovy LOS UROS.
8. den: Přesun do BOLÍVIE - slavné poutní místo COPACABANA na jezeře Titicaca s katedrálou zázračné madony VIRGEN DE COPACABANA, skalní observatoř HORCA DEL INCA a západ slunce na křížovém vrchu CERRO CALVARIA.
9. den: Průjezd pod bílou CORDILLEROU REAL, překonání úžiny Tiquina (600 m) na malé loďce s místními obyvateli, návštěva nejvýznamnějšího obřadního střediska předinckého období TIWANACU. Nejvýše položená metropole na světě LA PAZ (4200 m): stříbrná ulička Sagarnaga a tržiště čarodějnic, mestická architektura kláštera S. Francisco, Muzeum koky, Muzeum zlata.
10. den: Možnost krátkého výstupu na horu CHACALTAYA (5400 m) - za příznivých klimatických podmínek výjezd až na horní parkoviště v nadmořské výšce více než pět tisíc metrů a výhled na okolní fotogenické vrcholy HUAYNA POTOSI a ILLIMANI, a za obzvlášť dobré viditelnosti až na jezero TITICACA.
11. den: Časně ráno přesun pronajatým busem do CHILE: na bolívijské straně průjezd NP SAJAMA se stejnojmenným nejvyšším vrcholem Bolívie vulkánem SAJAMOU (6 542 m), poté návštěva jednoho z nejkrásnějších chilských národních parků - NP LAUCA s andskou přírodou, vikuňami, viscachami, guanacy, překrásnými výhledy, nádhernými sopkami PARINACOTA a POMERAPE s bílou čepicí, které se zrcadlí v lagunách Chungara a Cotacotani, koupání v přírodních termálních pramenech, ubytování v bungalovech v horské osadě PUTRE (v zářijovém termínu bude program tohoto dne 13. den). Zářijový termín 11. - 12. den: časně ráno vnitrostátní přelet z La Pazu do UYUNI, 2denní program v úžasné solné pláni SALAR DE UYUNI, kde uvidíme solné pyramidy, muzeum soli i celý solný hotel, navštívíme také ostrov INKAHUASI s obřími kaktusy i historický hřbitov opuštěných vlaků, budeme obdivovat barevné laguny a vykoupeme se v místních termálech, to vše s plnou penzí.
12. den: přejezd pronajatým minibusem severní částí pouště ATACAMA s typickými kaktusy „candelabros“ a se skalními obrazci - geoglyfy a oázou v údolí Lluta až k pobřeží Tichého oceánu, správní centrum a plážové letovisko ARICA (1 noc) - údajně nejsušší místo na světě, vrchol EL MORO - dějiště nejvýznamnější bitvy pacifické války, přístav s „pózujícími“ lachtany a pelikány, možnost ochutnávky mořských plodů (v zářijovém termínu bude program tohoto dne 14. den).
13. - 14. den: Zpět do Peru, AREQUIPA -„bílé město“ s nejkrásnějšími skvosty koloniální architektury na úpatí vulkánu Nevado Misti (5 600 m), prohlídka „města ve městě“ - mystického kláštera SANTA CATALINA, ochutnávky vyhlášených místních tradičních pokrmů v typické místní restauraci (v zářijovém termínu bude program těchto dnů 15. - 16. den).
15. den: Dopoledne přelet do LIMY - prohlídka centra peruánské metropole (Pizzarova hrobka, katedrála, prezidentský palác aj.). Noční přesun luxusním busem do HUARAZU .
16. den: HUARÁZ - horské středisko v NP HUASCARÁN (CORDILLERA BLANCA) s výhledem na 15 pětitisícovek: jednodenní výlet ke smaragdově zbarveným jezerům LLANGANUCO s výhledy na nejvyšší horu Peru HUASCARAN (6768 m) a s návštěvou pomníčku výpravy čsl. horolezců z roku 1970 a města YUNGAY pohřbeného pod lavinou. Návštěva arch. lokality s pozůstatky nejstarší kultury v Peru CHAVÍN DE HUANTAR s podzemními chrámy. Návrat do LIMY .
17. - 18. den: Zářijový termín 17. - 18. den: přelet do hl. města LIMY. Odjezd na světoznámou planinu NAZCA s fantastickými obrazci, které budeme mít možnost shlédnout z vyhlídkové věže a fakultativně i z ptačí perspektivy při přeletu malým vyhlídkovým letadlem. Návrat do Limy.
19. den: LIMA , ZOO, botanická zahrada i archeologické památky v PARQUE DE LAS LEYENDAS, Mercado Indio - nákup suvenýrů atd. (v zářijovém termínu prohlídka centra Limy).
20. den: Přílet do ČR.

duben 2024

20.04. - 09.05.2024
sobota - čtvrtek, cena za 20 dní (16 nocí)
96 790 Kč

červenec 2024

03.07. - 22.07.2024
středa - pondělí, cena za 20 dní (16 nocí)
102 990 Kč

září 2024

03.09. - 22.09.2024
úterý - neděle, cena za 20 dní (16 nocí)
106 790 Kč

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenku Praha - Lima vč. letištních tax a poplatků
  • vnitrostátní letenky Lima-Cuzco a Arequipa-Lima vč. letištních tax a poplatků
  • v zářijovém termínu navíc letenka La Paz - Uyuni
  • veškerou místní dopravu v rámci programu (vlak na Machu Picchu, plavba po jezeru Titicaca, autobusy, minibusy, taxi)
  • 16 - 17x ubytování v turistických hotelech latinskoamerického standardu se snídaní, plná penze při 2denním výletu do Uyuni (v zářijovém termínu)
  • 1x noční přejezd dálkovým busem (není v zářijovém termínu)
  • piknik při výletu v Chile
  • vedoucí zájezdu

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 105 000 Kč vč. turistiky nad 5000 metrů (příplatek: 3450 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (duben, září) (příplatek: 8500 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (červenec) (příplatek: 9900 Kč)
  • Fakult. let letadlem nad Nazcou (příplatek: 2700 Kč)