Petrohrad a Petrodvorce s návštěvou Pobaltských republik

Číslo pobytu: 151334
10 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: autokarem Strava: snídaně
Ubytování: hotel
Cena od 14 990 Kč
Pro ty, kteří nemají mnoho času, jsme připravili podrobný týdenní zájezd do Pobaltských republik, které jakožto řádní členové EU jsou již snadno přístupné. Litva, Lotyšsko i Estonsko nabízejí nespočetně krás, i když jsou to země převážně rovinaté. Nejvíce jich můžete objevovat v jejich hlavních městech, která jsou všechna zapsána na seznamu UNESCO.

Pořadí navštívených míst může být změněno.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v dopoledních hodinách. Noční přejezd přes Polsko.
2. den: Hlavní město Lotyšska RIGA (UNESCO) (9hodinová prohlídka) se starým městem na východním břehu Daugavy. Kromě starého centra s historickými, architektonickými a kulturními památkami od 14. stol. se v Rize nachází také několik ulic s množstvím krásných secesních domů, díky kterým je Riga skvostem secesní architektury. Nocleh.
3. den: Nejznámější národní park Lotyšska – NP GAUJA. Unikátní přírodní scenérie se zalesněným údolím řeky Gauji, cihlový HRAD TURAIDA, který se tyčí přímo nad jejími vodami. Dojezd do Tallinnu, dle času začátek prohlídky. Nocleh.
4. den: TALLINN (UNESCO) – město ležící u Finského zálivu. V průběhu prohlídky navštívíme Staré město, hanzovní cechovní a kupecké domy, Katedrální vrch Toompea, starobylé kostely. Tallinn nabízí také mnoho romantických uliček a náměstíček s možnostmi příjemného posezení. Přejezd do Ruska, dle času první seznámení s městem. Nocleh u Petrohradu .
5. den: Návštěva jednoho z vrcholů celého zájezdu - parku PETRODVORCE , jehož srdcem je Velká kaskádová vodní třída. Krásný park s fontánami po vzoru Versailleských zahrad a pavilonů. Dále prohlídka klenotu carského Ruska PETROHRADU (UNESCO): procházka historickým centrem této metropole na Něvě - Petropavlovská pevnost , chrám Vzkříšení Krista, který vyrostl na místě, kde byl v r. 1881 zabit car Alexandr II., Něvský prospekt a další. Pro zájemce večerní výlet do krásně osvíceného centra města.
6. den: CARSKOJE SELO u Petrohradu – monumentální palác, který pro carevnu Alžbětu postavil architekt Rastrelli, a který byl symbolicky pojmenován na počest Kateřiny Veliké. Kopie slavné Jantarové komnaty dle fotografií originálu ztraceného během 2. sv. války. Pokračování prohlídky PETROHRADU .
7. den: Dokončení prohlídky PETROHRADU : Zimní palác, jedinečná galerie Ermitáž, Palácové náměstí s Alexandrovým sloupem, procházka po Něvském prospektu , hlavní tepně Petrohradu . Možnost plavby lodí po Něvě. Noční přejezd do Vilniusu.
8. den: VILNIUS (UNESCO) – hlavní a největší město Litvy, které svým půvabem a atmosférou připomíná Prahu, staré město patří k nejrozsáhlejším městským jádrům v Evropě. Nocleh.
9. den: Návštěva vodního hradu TRAKAI, jedinečná památka v přírodním parku nedaleko Vilniusu. Dále cesta přes Polsko do ČR.
10. den: Příjezd v ranních hodinách.

Cena zahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna
  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x nocleh (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x snídani

Výlety

  • vízum do Ruska - od října 2019 je možné si vyřídit na http://electronic-visa.kdmid.ru pro Petrohradskou oblast elektronická víza indiv. Tato víza jsou zdarma. Za poplatek 150 Kč/os. vyřídí víza CK. Potřebné info obdržíte 1 měsíc před odjezdem.V období pandemie Covid-19 bylo vydávání elektronických víz ze strany Konzulátu Ruské federace zrušeno. Tato situace stále ještě přetrvává a bohužel nejsou dostupné informace, kdy a zdali vůbec budou letos elektronická víza obnovena. Může se stát, že i v případě tohoto zájezdu budou vyřizována klasická víza vlepovaná do cestovního pasu za cenu 1 990 Kč/os.
  • V případě jakékoliv změny Vás budeme obratem informovat (např. bude-li vízum opět zpoplatněno apod.).
  • návštěva Carského Sela s Jantarovou komnatou - nutno rezervovat již při zakoupení zájezdu, rezervaci ale ruský partner potvrdí až cca 14 dní před odjezdem, nebude-li potvrzena, částka bude klientovi obratem vrácena (příplatek: 890 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2700 Kč)