Poklady Peru

Číslo pobytu: 518735
12 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: letecky Strava: snídaně
Ubytování: hotel
Cena od
Ještě před necelými pěti stoletími představovalo území Peru centrum říše Inků táhnoucí se daleko na sever i jih. V Peruánských Andách dodnes žijí potomci Inků tradičním způsobem života a tvoří polovinu peruánské populace. Peru nazývané “Království slunce“, je provoněné všemi vůněmi Jižní Ameriky. „Nový Svět“ je dnes mix přírodních indiánů a evropské kultury. Španělští conquistadoři přišli nelítostně hledat zlato, přesto nikdy nenašli největší klenot ze všech: „Zapomenuté město Inků“. Kromě impozantních ruin Inků blízko Cusca a “Ztraceného města” Machu Picchu je Peru také zemí jezera Titicaca, nádherného Colca kaňonu a řady dalších přírodních i historických míst. S touto omračující rozmanitostí krajiny je Peru jednou z nejvelkolepějších zemí planety.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Limy , transfer do hotelu. Relaxace po dlouhém letu. Nocleh č. 1
2. den: Ráno prohlídka hlavního města. Lima byla objevena španělským dobyvatelem Franciscem Pizzarem v roce 1535. Zde najdete ztracenou koloniální eleganci stejně tak jako kypící životní vitalitu na orientálním bazaru. Setkáte se tu s melancholickými podmračenými zimami a lehce teplými léty, uvidíte rozsáhlé chudinské čtvrtě, které jsou kontrastem k nádheře starých budov v klidných elegantních zákoutích, které večer voní po jasmínu. A nechybí ani moderní zástavba současnosti. Vydáme poznávat hlavní město Peru. Navštívíme katedrálu, prohlédneme si náměstí, jemuž dominuje biskupský a královský palác, projdeme se ulicemi staré Limy . Poté se vydáme na pobřeží se spoustou moderních restaurací a kaváren. Nocleh č. 2.
3. den: Ráno odlet do Arequipy , jednoho z nejkrásnějších měst v Peru, které leží v nadmořské výšce 2350 m n. m. na úpatí činné sopky El Misti, nazývaném jako „Bílé město“. Leží uprostřed divoké krajiny tvořené zasněženými vrcholky aktivních vulkánů, vysoko položenými pouštěmi, termálními horkými prameny, solnými jezery a nejhlubšími kaňony na světě. Odpoledne navštívíte oblast Carmen Alto, kde z vyhlídky můžete obdivovat krásnou okolní krajinu města z vyhlídky na vulkány a terasy vybudované před obdobím Inků. Poté následuje návštěva čtvrti San Lázaro a Yanahuara, známé svojí malebnou obloukovou vyhlídkou náměstím s antickým kostelem. Nebude chybět ani návštěva katedrály na hlavním náměstí Armas a církevního klášterního komplexu Santa Catalina z 16. stol., který byl postaven Španěly. Nocleh č. 3.
4. den: Ráno odjezd do oblasti se zasněženými vrcholky Chachani směrem k Pampa Canahuas – rezervace salin a solných dolů, domov lam a vikuní. Při přejezdu rozmanitou krajinou zastávky na pozorování stád těchto krásných zvířat. Po příjezdu do Chivay je možná návštěva termálních pramenů v La Calera. Ubytování a aklimatizace ve vysoké nadmořské výšce. Nocleh č. 4.
5. den: Brzy ráno odjezd z hotelu k vyhlídce na pozorování úchvatných letů kondorů. Průjezd jedním z nejhlubších kaňonů na světě (často uváděného jako nejhlubší) s nepřeberným množstvím pitoreskních teras. Projedeme vesnice Pinchollo, Masa, Achoma, Yanque , přičemž budeme mít možnost pozorovat každodenní život místních indiánů. Na známé vyhlídce Cros of Condor je možno nejlépe pozorovat snahu kondorů vystoupat ve větrných proudech do výšek. Zde strávíme asi hodinu a poté se vrátíme zpět do Chivay na oběd. Následuje transfer do Puna , města na jezeře Titicaca . Nocleh č. 5.
6. den: Krásu a šarm Puna , které je vystavěno na úpatích hor lemujících jezero Titicaca , tvoří nejen smíšená andská architektura, ale i milý přístup místních obyvatel. Okolí Puna je bohaté na archeologické nálezy a historické monumenty, které pochází ze všech tří různých civilizací na břehu jezera Titicaca : Aymara, Quechua a období španělského. Tato multikultura vedla ke smíšení ras, které se odráží i v místním rozmanitém folkloru. Puno bývá také označováno jako “Hlavní město peruánského folkloru”. Po snídani nás čeká vyhlídková plavba po jezeře Titicaca . Jezerní voda má průměrnou roční teplotu okolo 10 °C a dosahuje maximální hloubky přes 300 m. Bezpochyby nezapomenutelným zážitkem je návštěva kmene indiánů Uros, kteří žijí na jezeře na ostrovech vytvořených ze zvláštního typu rákosu zvaného „totora". Na plovoucích ostrovech budete mít možnost seznámit se s jejich způsobem života, který se postupně z této komunity bohužel pomalu vytrácí. Za mírný poplatek budete mít možnost plout na speciálním totorovém člunu. Poté návrat na loď a pokračování plavby na ostrov Taquile. Zde žijí indiáni tradičním způsobem života – zemědělství, rybaření, rukodělné práce žen i pletařské dovednosti mužů. Poobědváme tradiční jídla místních obyvatel, projdeme se po ostrově a poté se vydáme na plavbu zpět do Puna . Nocleh č. 6.
7. den: Transfer z hotelu na nádraží, vlakem Andean Explorer Train z Puno do Cusco (jezdí jen v pondělí, středu, pátek a sobotu). Užijete si klasickou cestu přes Andy ve famózním andském expresu. Tento luxusní Andean Explorer je velmi pěkně dekorovaný v jemném stylu velkých salonních vozů z let 1920, a tvoří jej několik krásně zrenovovaných vozů včetně vyhlídkového vagonu s otevřenou vyhlídkou. Jde o naprosto unikátní vlak v celé Jižní Americe. Nejen přírodní scenérie, ale sám Andský expres bude pro Vás nezapomenutelným zážitkem. Během jízdy je servírovaný oběd, zažijete tradiční tance, módní přehlídku, dozvíte se, jak se míchá pisco sauer (tradiční přivítací nápoj). V podvečer příjezd na nádraží na okraji Cusca a poté odjezd busem do hotelu. Nocleh č. 7.
8. den: Po snídani odjezd do Pisacu . Nad městem se nachází ruiny předkolumbijské osady. Našim cílem je však indiánský trh v Pisacu , kde navštívíme tradiční pekárnu, projdeme se tržištěm s možností nákupu suvenýrů a necháme na sebe působit zvláštní atmosféru tohoto místa. Naše cesta bude pokračovat údolím Sacred Valley of The Incas k ruinám Ollantaytambo . Jde o typickou ukázku tradičního inckého osídlení, které se nachází 21 km od Urubamby v údolí stejnojmenné řeky. Jedna z nejlépe zachovaných částí areálu, nazývaná Hanan Huacaypata, leží severně od hlavního náměstí a skládá se z 15 budov postavených z elegantně opracovaných kamenných zdí a kvádrů. Rovněž zdejší trh má neopakovatelnou atmosféru (hlavní dny trhu jsou úterý/čtvrtek/neděle). Nahlédneme do typického inckého domu, projdeme se uličkami původního starého inckého města. Odjezd na ubytování. Nocleh v č. 8.
9. den: Po snídani vlakem do Aquas Calientes . Odtud busem na Machu Picchu . Toto “Ztracené město Inků” z 15 století bylo vystavěno na vrcholu granitových hor a bylo objeveno až v r. 1911. Od roku 1983 je zapsáno na seznamu UNESCO. Bylo rovněž zvoleno jako jeden ze 7 novodobých divů světa a nejnavštěvovanější ekologická destinace světa. Machu Picchu je perfektním příkladem nesmírné technické a společenské vyspělosti Inků. Prohlídkou celého areálu strávíme 2 hodiny. Poté odjezd zpět do Aqua Calientes , oběd a návrat vlakem do Cusco. Nocleh č. 9.
10. den: Dopolední program v koloniálním městě Inků. Na náměstí Plaza de Armas můžeme obdivovat nádherné koloniální stavby včetně katedrály (možnost návštěvy interiéru), projdeme se ke klášteru St. Domingo, kde stával incký palác se zlatou zahradou (vstup fakultativně), budeme pozorovat život místních obyvatel na živé tržnici. Poté transfer na letiště a podvečerní let do Limy . Nocleh č. 10.
11. - 12. den: Dopoledne osobní volno v Limě , odpoledne transfer na letiště a odlet z Limy do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenku Praha - Lima a zpět včetně všech tax a poplatků
  • vnitrostátní let Lima – Arequipa vč. Letištních tax a poplatků
  • vnitrostátní let Cusco - Lima
  • transfery z letiště do hotelů a zpět na letiště
  • transfery při programu v Peru – pouze privátní, nikoliv noční přejezdy či veřejná doprava
  • 10x ubytování v *** hotelech ve dvoulůžkových pokojích se snídaní a obědem (z toho 1x formou balíčku při přejezdu do Colca canyonu)
  • luxusní vyhlídkový vlak Puno-Cuzco – Andean Explorer včetně oběda celodenní přejezd
  • (v hodnotě 225 USD)
  • vyhlídkový vlak Cuzco – Machu Picchu – Cuzco
  • průvodce, místní průvodce při výletech a programu
  • veškeré vstupy zahrnuté v programu, včetně lodního výletu na jezeře Titicaca

Cena nezahrnuje

  • Spropitné – (průvodci, řidiči, taxi, hoteloví nosiči – 70 USD – vybírá průvodce při zahájení zájezdu a předává za celou skupinu
  • Fakultativně: Vstupné v Cuzco (katedrála, klášter) a vstupné do termálních lázní v Chivay

Slevy

  • Sleva při přihlášení do 30.11.2018 - 1500 Kč / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 80 000 Kč (příplatek: 1300 Kč)
  • 1/1 pokoj (zde povinný pro samostatně cestující osoby) (příplatek: 9190 Kč)