Romantické Toskánsko a Cinque Terre - letecky

Číslo pobytu: 516274
8 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 18.9.2023
Doprava: letecky Strava: polopenze
Ubytování: hotel
Cena od 26 990 Kč
Další zájezd do malebného Toskánska, který propojuje jak historické skvosty, tak přírodně zajímavou oblast Cinque Terre. Cestu do Toskánska si zkrátíte letadlem.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Toskánska , transfer na hotel, ubytování.
2. den: LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Š ikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
3. den: SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města.
4. den: Pobyt u moře.
5. den: FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela.
6. den: Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Navštívíme vesničku VERNAZZA ležící na skalnatém ostrohu, hrad Doria, z něhož se naskýtají pohledy jako z ptačí perspektivy na zátoku i křivolaké uličky. Dále vesničku MANAROLA, její ž barevné domky šplhají vzhůru po skále a z druhé strany ji obklopují malebné vinice. Další možností je RIOMAGGIORE – působivá ukázka architektury této oblasti, kde úzké domy stoupají od mořské hladiny po svazích kopců.
7. den: Pobyt u moře. Pro neposedné možnost výletu místní dopravou do městečka PIETRASANTA – romantické středověké městečko s historickým středem a úzkými uličkami.
8. den: Transfer z hotelu na letiště. Odlet do Prahy.
Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka do Itálie
  • transfery
  • autobusová doprava na výlety dle programu
  • průvodce
  • 7x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 6-7x polopenze (dle časů letů) vč. sklenice vody a vína k večeři

Cena nezahrnuje

  • Pobytovou taxu ve výši cca 2 € / os. / den, splatná na místě.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 320 Kč)
  • připojištění vyššího storna do 45 000 Kč (příplatek: 300 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.