Romantický Spreewald, hrad Oybin, skalní město Jonsdorf, park Muskau i města Lužických Srbů

Číslo pobytu: 424710
3 - denní pobyt Nejbližší odjezd:
Doprava: autokarem Strava: snídaně
Ubytování: pension
Cena od
Horní a Dolní Lužice se slovanským obyvatelstvem patřily kdysi mezi země Koruny české. Časem se oblast sice poněmčila, nicméně národnostní menšina slovanských Lužických Srbů zde stále žije a udržuje své tradice. Program zájezdu je sestaven tak, aby Vám ukázal rozmanitá zajímavá místa tohoto regionu nám blízkého nejen z hlediska vzdálenosti, ale také díky společné historii.
Pořadatelem pobytu je CK Mayer & Crocus s.r.o., IČ 25622706.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Návštěva ŽITAVSKÝCH HOR, které jsou severním výběžkem Lužických hor a které vytvářejí velmi atraktivní chráněnou oblast s pískovcovými útvary. OYBIN – roztomilé upravené lázeňské městečko, jemuž dominuje mohutná stolová hora se zbytky významného hradu, který patřil českým králům, a kláštera. JONSDORF – klimatické lázně s nádherným okolím. Krátký výstup na skalní útvar Nonnenfelsen se širokým výhledem. Unikátní litinová rozhledna Krále Fridricha Augusta s nádherným kruhovým rozhledem nedaleko LÖBAU. Nocleh v Německu.
2. den: BAUTZEN (Budyšín) – metropole historické Horní Lužice s jedinečně dochovaným historickým centrem. Přírodně-stavitelská zajímavost RAKOTZBRÜCKE (Ďáblův most) nedaleko obce Kromlau. BAD MUSKAU – lázeňské městečko vyhlášené zámkem a především parkem knížete Pücklera. Tento park zapsaný do seznamu UNESCO je jedním z nejrozsáhlejších krajinářských parků na světě, zasahuje i do sousedního Polska. GÖRLITZ (Zhořelec) - nejvýchodnější německé město na samých na hranicích s Polskem, rozlehlá památková rezervace pyšnící se hlavně množstvím zachovalých měšťanských domů. Nocleh.
3. den: Zastávka v bývalém centru Dolní Lužice v městě COTTBUS (Chotěbuz). Unikátní krajina SPREEWALDU, biosférická rezervace UNESCO, romantická oblast protkaná 500 km říčních kanálů s množstvím zdymadel, můstků, tradičních venkovských domů a čapích hnízd, které se staly symbolem Spreewaldu, možnost projížďky na loďce. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.
Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x snídani

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 110 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 600 Kč)