Sklené Teplice - Lázeňské domy a hotel, Lázně na zkoušku, 3 noci, 5 procedur

Číslo pobytu: 271061
4 - denní pobyt Nejbližší odjezd: 7.5.2020
Doprava: vlastní Strava: plná penze
Ubytování: pension
Cena od 5 100 Kč
Menší lázně v krásném prostředí, vhodné i pro osoby s alergiemi. "Prohřejeme Vaše tělo" = unikátní termální lázeň Parenica. NEMO tour TIP.

Lázně na zkoušku, 4 dny/3 noci ČTVRTEK-NEDĚLE nebo PÁTEK-PONDĚLÍ, případně v další dny s libovolným nástupem, v ceníku uvedené pouze tyto dva pobyty ČT-NE a PÁ-PO. V ceně plná penze, celkem 5 procedur a ještě něco navíc...

Unikátním přírodním výtvorem je tzv. “Parenica“ – jeskynní termální bazén (42°C) v areálu lázní. Minerální vodou prosycený vzduch příznivě působí na dýchací cesty. Základním principem lázeňské léčby je pobyt v teplé termální vodě s vysokým obsahem magnézia a kalcia, na který navazují další procedury, hlavně masáže (klasická, reflexní, lávovými kameny, indická masáž hlavy), zábaly, podvodní masáže a perličkové koupele, elektroléčba nebo magnetoterapie.
V areálu lázní: je k dispozici centrální recepce, kavárna, nový Wellness saunový svět (v Relax Thermal hoteu): sauny, ledopád, ochlazovací vědra, tepidárium, termální bazén (34°C), whirpool, masážní křesla. Kromě toho je v areálu také bazén Marie Terezie ve stejnojmenném LD, krytý bazén v Goethově domě a nový Bánský bazén. Součástí lázní je také budova polikliniky, kde se kromě lékařské prohlídky s konzultací poskytují některé procedury: individuální tělocvik, reflexní masáže, inhalace, podávání plynových injekcí, vodoléčba a také parafango, parafín, elektroléčba.
Ubytování nabízíme v LD Alžběta (dříve LENKA) nebo v LD Matěje Bela (dříve PARK) a také v hotelu RELAX THERMAL (dle typu pokoje). Na vyžádání je možné zajistit ubytování také v LD GOETHE nebo LD MÁRIE TEREZIE.
LD ALžběta (dříve Lenka): pokoj bez balkonu, 2- lůžkový pokoj se sprchou a WC, TV+SAT a chladničkou - pokoje bez balkonu. K dispozici je v budově penzionu jídelna a výtah, dětský koutek s hračkami, TV a biliár.
LD Matěj Bela (dříve Park): pokoj s balkonem, 2- lůžkový pokoj se sprchou a WC, TV+SAT a chladničkou - pokoje s balkonem. Možnost ubytování také v buňkových pokojích - 2 pokoje 2+2 (většina pokojů). Příjemné posezení na terase s výhledem na celý park.
Budovy obou LD jsou od sebe vzdáleny cca 350 m. Z LD Matěj Bela se na stravu dochází přes park do LD Alžběta.
Hotel Relax Thermal: 2- lůžkový pokoj s balkonem, se sprchou a WC, TV+SAT a chladničkou. Možnost ubytování také v buňkách - 2 pokoje 2+2 (většina pokojů). WiFi připojení. Hotel se nachází na kopci v areálu lázní. Poskytuje jako jediný vše pod jednou střechou. K dispozici je jídelna, denní bar, výtah, recepce, společenská místnost s TV a videem, stolní tenis. SAUNOVÝ SVĚT: bylinková, eukalyptová, aroma sauna, finská sauna, infrasauna, tepidárium, termální bazén a whirpool. Vodoléčba nabízí - podvodní masáže, perličkové koupele, vířivá kaskáda, rašelina, solárium, masáže a oxygenoterapie.
Lázeňský dům GOETHE: zrekonstruovaný lázeňský dům s nejvyšším standardem ubytování v pokojích v historickém stylu. 2- lůžkový pokoj se sprchou a WC, TV, minibarem - bez balkonu. V budově se nachází také Kursalon s kavárnou, barem a přijímací kanceláří - recepcí. V budově je léčebný bazén a poskytují se zde následující procedury: vodoléčba, podvodní masáže, perličkové koupele. Na stravu se dochází do LD Alžběta (cca 250 m) nebo do hotelu Relax Thermal (cca 300 m) - podle výběru stravy. Ceny jsou na vyžádání v CK k dispozici.
Koupání: jeskynní termální bazén (42°C), termální bazén v Relax Thermal (34°C), koupel Marie Terezie (37°C) a nový Bánský bazén (8 x 7 m, 34°C).

Sklené Teplice jsou jedny z nejstarších lázní na Slovensku a leží v překrásném údolí na úpatí Štiavnických vrchů, cca 12 km od Bánské Štiavnice. K léčbě se využívají ojedinělé přírodní termální prameny s unikátní jeskynní lázní tzv. „Parenicou“. V současnosti vyvěrá v lázních 14 pramenů s teplotou od 37°C do 52°C. Další informace najdete v sekci "Popis destinace"...

Ubytování: pension

LD Alžběta - pokoj bez balkonu: ubytování v 2- lůžkových pokojích se sprchou a WC, TV - pokoje bez balkonu. K dispozici jídelna, výtah, WiFi.
LD Matěj Bela - pokoj s balkonem: ubytování v 2- lůžkových pokojích se sprchou a WC, TV, chladnička - pokoje s balkonem. K dispozici posezení na terase s výhledem na park, výtah, lobby bar. Budovy od sebe vzdáleny cca 350 m. Z LD M.Bela se na stravu dochází do Alžběty. Pokoje na dotaz v CK.
Hotel Relax Thermal - pokoje s balkonem: ubytování v 2- lůžkových pokojích se sprchou a WC, TV a chladničkou - pokoje s balkonem. V hotelu se poskytuje stravování a je zde také výtah, Saunový svět a krytý termální bazén. Možnost ubytování také v buňkových pokojích - 2 pokoje 2+2. Cena na vyžádání.

Stravování: plná penze

snídaně formou bufetu, oběd a večeře výběrem z 5 jídel, začíná se večeří a končí zpravidla snídaní. Strava se podává v LD Alžběta nebo hotelu Relax Thermal.

Cena zahrnuje

  • 3x ubytování v LD Alžběta (pokoj bez balkonu) nebo hotelu Relax Thermal (pokoj s balkonem)
  • 3x plná penze (začíná se večeří a končí snídaní)
  • 1x vstupní lékařská konzultace
  • celkem 5 léčebných procedur.
  • Navíc ZDARMA: parkování, WiFi připojení, vstup do fitness.

Příplatky

  • povinný místní poplatek se platí na místě/noc (příplatek: 1 €)

Slevy

  • 1x dítě do 3 let zdarma bez nároku na lůžko